RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як уникнути дорогого кузовного ремонту: кілька порад водіям

Яким би міцним не був кузов в автомобілі, згодом він все одно починає іржавіти через багато факторів. Однак цього можна уникнути.

Як це зробити повідомляє "Апостроф".

Так, кузов зношується згодом через несприятливі погодні умови, недостатній догляд за авто, погані дороги або неакуратність водіння. Таким чином, на захисному покритті з'являються сколи та тріщини, в які згодом проникає волога та бруд.

Читайте також: Не треба переоцінювати себе в погану погоду: 5 порад безпечної їзди від Олексія Мочанова

Щоб авто довгий час прослужило своєму власнику, перше, про що варто подбати, так це про регулярне миття машини на професійній мийці, де особливу увагу приділять важкодоступним місцям. Особливо це актуально в холодну пору року, коли вулиці посипають піщано-сольовою сумішшю, що руйнує лакофарбове при зіткненні. Щоб уникнути таких проблем, можна використовувати антикор для прихованих порожнин автомобіля. Сучасні засоби такого виду здатні не тільки захистити кузов від іржавіння, але й призупинити корозійні процеси, що вже почалися.

Крім того, кузов можна обклеїти спеціальною антигравійною плівкою, яка виготовляється з міцних композитних матеріалів, може бути абсолютно прозорою або кольоровою. При цьому можна обклеїти як всю машину, так і найвразливіші її частини.

Раніше ми публікували "зимовий" лайфхак для водіїв щодо чищення килимків у машині.