RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не треба переоцінювати себе в погану погоду: 5 порад безпечної їзди від Олексія Мочанова

Під час таких складних погодних умов, які склалися в ці дні і прогнозують у найближчі дні, краще відкласти всі поїздки на автомобілі, особливо нічні часи та на далекі відстані. Адже всі аварії у світі відбуваються з двох причин: переоцінка своїх можливостей та перевищення розумної швидкості. Тому дуже важливо не переоцінювати себе.

Про це у коментарі "Апострофу" сказав професійний автогонщик Олексій Мочанов.

"На питання про те, що "дуже потрібно їхати", можна відповісти приказкою: "Не важливо, хто мав рацію, якщо тебе вантажать у "швидку" або катафалк". Немає місця, в яке хтось так сильно хотів би потрапити, щоб це могло закінчитися трагедією”, - каже Мочанов.

Читайте також: Як чистити килимки в машині: "зимовий" лайфхак для водіїв

Але все ж таки професіонал дав 5 порад на випадок, якщо необхідність поїздки невідкладна.

    1. Якщо вас застала на трасі ніч, йде дощ, і температура -1 – 2 морозу, то краще шукати готель або хоча б парковку подалі від дороги, з'їхати туди і дочекатися 8-9 ранку, коли нічні заморозки спадають і дорогу розкатають. Не треба робити героїчних вчинків, бо можеш не ти в когось в'їхати, а в тебе хтось в'їде, але від цього не буде легше. Плюс вантажівки, що блокують дорогу. Адже кожен чомусь вважає, що він професіонал і зможе об'їхати. А по полях, наприклад, у зонах, де велися бойові дії, є ризик нарватися на міну. Це наші реалії.

    2. Не забувайте вмикати протитуманки. Дві передні, одна задня. Це саме той випадок, коли вони потрібні, а не як деякі включають для краси.

    3. Рухатися з тією швидкістю, з якою ти гарантовано зможеш на щось зреагувати. Адже на узбіччі може хтось кинути автомобіль, може опинитися бетонний блок від блокпостів.

    4. Планувати всі поїздки в денний час і з розумінням ставиться до ситуації, коли поліція та військові на ніч перекривають дороги. І не треба кричати, що "я все можу і все вмію". Не треба дратувати долю.

    5. Вибирайте маршрути, де не вузькі дороги, де немає крутих спусків та підйомів. Адже потім виявиться, що 20 людей стирчатимуть у заторі. Згадайте про те, що будь-яку подорож можна відкласти, а особливо в таку погоду чи вночі.

"У льотчиків немає нельотної погоди. Є прості метеоумови та складні метеоумови. А у автомобілістів є час, в який краще не виїжджати. Але найголовніша порада – це не слухати тих, хто по радіо чи телебаченню розповідає, як правильно їздити за такої погоди" , - іронічно зауважив Мочанов.

Як повідомляв "Апостроф", через сильну ожеледицю в Дніпрі 8 грудня на дорогах сталася безліч аварій, місто в пробках, а транспортні засоби заносить як на ковзанці.