RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У Європі готуються кардинально переглянути правила та штрафи для водіїв

У Німеччині з березня поточного року зміняться певні штрафи та правила для водіїв. Це викликано тим, що в Європейському Союзі планують зробити однакові правила для всіх країн-членів.

Про це повідомляє Telegram-канал "Німеччина/Україна/Біженці".

Читайте також: Ще одна країна визнала українські права водія: в яких випадках можна обміняти

Відповідно до підготовки четвертої директиви ЄС, якщо у водіїв відберуть права в одній з європейських країн, то не зможуть керувати авто і в інших країнах.

"Помилилися в одному місці, покарання піде за вами і пошириться на всі країни ЄС. Те саме з покаранням за керування автомобілем у нетверезому вигляді або під дією заборонених речовин", – йдеться у повідомленні.

Також передбачається встановити єдині в єврозоні межі споживання алкоголю та гармонізувати системи штрафних балів у різних державах. Єдиним стане термін, на який припинятимуть дію водійських прав.

Щоб зробити однакові штрафи на всій території ЄС, має запрацювати загальна база даних для водіїв, до якої матимуть доступ поліцейські усіх країн ЄС.

Нову директиву опублікують наприкінці березня. Після публікації документа його має затвердити Європарламент.

Затвердження триватиме кілька місяців, ймовірно, до кінця поточного року. Після того як директиву затвердять, країнам-членам ЄС доведеться впровадити її в себе.

Раніше ми розповідали, як шахраї обдурюють українців з отриманням водійського посвідчення.