RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Шахраї обдурюють українців з отриманням водійського посвідчення: у чому суть нової схеми

Шахраї вигадали нові схему обману, обдурюючи українців з процедурою отримання водійських посвідчень.

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Зокрема, спеціалісти розповідають про чергові фішингові сайти, які дуже схожі на офіційний вебресурс ГСЦ.

Шахраї володіють подібними порталами, аби виманювати в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних. Фішингові сайти активно просуваються зловмисниками за допомогою реклами у соцмережах.

Читайте також: Платити доведеться не лише власнику авто: як в Україні штрафують за перегруз на дорозі

Правоохоронці у черговий раз закликають громадян не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та не вводити конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Щоб не стати жертвою шахраїв, треба пам’ятати основне правило, що усі державні портали завжди мають домен "gov.ua".

Окремо у ГСЦ коментують ще одну схему - продаж підробних довідок. Наприклад, коли водій отримав посвідчення водія, а його немає в Дії. Це свідчить про те, що громадянин просто в інтернеті придбав підробні документи.

"Навіть є фото довідок, які начебто були видані у сервісних центрах МВС. На них наш логотип, але, наприклад, неправильно вказана адреса закладу або інші дані, які ми зчитуємо легко як неправдиві. Звичайно, що таких бланків ми ніколи не видавали. Відповідно і "печатка", і "підпис", і інші елементи на таких документах - це фейк", - зазначили у відомстві.

Єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше - пройти 2 курси навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Раніше ми розповідали, на якій роботі водіям в Україні готові платити 85 тисяч на місяць.