RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Автолюбителі часто припускаються помилки: як правильно зберігати зимову гуму

Весною водії авто перевзувають своїх "залізних коней", змінюючи колеса на зимовій гумі на літню – часто вони припускаються помилки, залишаючи покришки немитими та нечищеними.

Про це повідомляє "Апостроф".

Варто зазначити, що це може шкідливо відобразитися на шинах, оскільки у складі дорожнього пилу залишається величезна кількість хімічних елементів, деякі із яких є дуже шкідливими. Це можуть бути залишки мастила, антифризу, сажі від згорілого палива.

Читайте також: Значно підвищить шанси: як підготувати авто до проходження техогляду

Тому, перш ніж залишати зимову гуму на декілька місяців весь бруд із шин потрібно ретельно змити. Бажано це зробити на автомийці, тому що деяке дрібне сміття можна вимити лише за допомогою апарату із високим тиском.

У разі самостійного миття шин автоексперти радять використовувати автомобільний шампунь та щітку з довгим ворсом. Після миття гуму необхідно протерти ганчіркою із мікрофібри. Захисне покриття на гуму наносити не рекомендується – деякі засоби можуть навіть негативно впливати на верхній шар покришок.

Перш ніж складати шини в окремі мішки необхідно дочекатися їх повного висихання, оскільки волога може стати джерелом розмноження бактерій. За можливості варто придбати спеціальні герметичні мішки із застібкою, зайве повітря із яких можна прибрати за допомогою пилососа.

Зберігаючи шини варто уникати джерел тепла. Їх також не слід тримати поруч із розчинниками, змащувальними рідинами та речовинам, виділяють хімічні пари.

Раніше ми публікували список того, що має бути в автомобільній "тривожній валізці".