RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зламаєте двигун: водіям вказали на популярну помилку

Від холостого ходу автомобіля відмовитися не вийде, оскільки водій змушений його використовувати, особливо при їзді в місті.

Ресурс mix.cxid.info пише, що в будь-якому випадку, холості обороти не зношують двигун автомобіля швидше, ніж робота мотора в нормальному режимі під час їзди.

В той самий час, зниження оборотів двигуна дійсно може стати причиною різного роду негативних проявів, залежно від покоління та моделі силової установки.

Читайте: Як перевірити двигун перед покупкою авто з пробігом: поради, до яких слід прислухатися

Холості обороти двигуна можуть порушувати нормальну роботу системи змащення, електроживлення, спричиняти появу вібрацій, нестійкого згоряння суміші, а також бути причиною виходу двигуна за межі екологічних параметрів.

Однак, як зазначається, насправді ступінь негативного впливу всього перерахованого вище на ресурс оцінити вкрай складно.

По-справжньому страждає у ДВЗ на холостому ходу мастило, через яке в результаті й гірше стає мотору. Через зниження оборотів двигуна масло швидше засмічується відкладеннями.

Але ця проблема легко вирішується регулярною заміною мастильного матеріалу. При цьому, як показує практика, змінювати моторну оливу краще частіше, ніж зазначено в технічному регламенті автомобіля.

Нагадаємо, раніше ми писали про найнадійніші авто з довговічним двигуном і мінімумом поломок.