RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Україні можуть заборонити евакуацію авто за неправильне паркування: у чому суть

У більшості випадків за порушення правил паркування водієві просто виписують штраф, проте є кілька законних причин, коли автомобіль мають право забрати на штрафмайданчик, але під час дії військового чи надзвичайного стану в Україні збираються заборонити евакуацію транспортних засобів комунальними службами.

Про це йдеться у проекті закону авторства Володимира Крейденка зі "Слуги народу".

Автор зазначає, що за статистикою, за рік дії воєнного стану в Україні зросла кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування.

Читайте: У центрі Києва "герой паркування" заблокував рух тролейбусів і поплатився: фото

"Часто такі затримання проходять навіть без законних підстав", - йдеться в пояснювальній записці.

Практика показує, що більшість тимчасових затримань транспортних засобів здійснюється інспекторами з паркування, а не працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції.

Нардеп зазначає, що під час ракетного обстрілу люди нерідко кидають свої автомобілі, щоб швидше сховатися в укриття, і поспішаючи, наголошує він, автомобілістам не завжди вдається припаркуватися за правилами.

Крім того, під час запровадження правового режиму військового чи надзвичайного стану в окремих місцевостях може виникнути потреба у негайній та швидкій евакуації осіб через військові дії чи наслідки надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру. Однак це не буде можливим здійснити оперативно, якщо транспортний засіб буде затримано та перебуватиме на зберіганні на спеціальному майданчику або стоянці, зазначається у документі.

Нагадаємо, раніше в центрі Києва дівчина вилізла на евакуатор, щоб не забрали її авто.