RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Регулярне ТО та багато чого іншого: що допоможе заощадити на обслуговуванні авто навесні

Автомобілі після зимового періоду експлуатації потребують проведення деяких процедур, які допоможуть водіям впевнено почуватися на дорозі навесні.

Як заощадити на обслуговуванні автомобіля навесні розповідає "Апостроф".

Так, перш за все рекомендується перевірити рівень мастила та за необхідності замінити його. Таким чином можна продовжити життя двигуна та зменшити витрату палива. Також потрібно очистити фільтр повітря, завдяки чому не тільки покращиться якість повітря, що надходить у двигун, а й економитиметься паливо.

Експерти рекомендують регулярно перевіряти гальма та змінювати колодки, якщо вони вийшли з ладу. Це стосується і гальмівних дисків з барабанами, а також шин і тиску в них. Варто зазначити, що правильно накачані шини також допомагають скоротити витрати палива.

Читайте також: Скриплять і не чистять скло: корисні поради щодо догляду за двірниками

Крім того, потрібно перевірити акумулятор і замінити його, якщо він вийшов з ладу, а також перевірити систему охолодження та замінити антифриз. Також необхідно звернути увагу на свічки запалювання та замінити їх, якщо вони вийшли з ладу. Це допоможе забезпечити правильне запалювання та економію палива.

В цілому, регулярне обслуговування автомобіля допомагає уникнути серйозних проблем та знизити витрати на його експлуатацію.

Раніше ми писали, як вивести плями від бензину з одягу.

Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як приготувати "залізного коня" до весни: поради водіям

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв