RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зручний та компактний: Ford представив публіці новий електрокар

Американська автомобільна компанія Ford дала вказівку своїм дилерам припинити продаж Mustang Mach-E через потенційну небезпеку, яку несуть дані електрокари, а румунський підрозділ компанії представив невеликий комерційний електричний автомобіль E-Transit Courier, який буде доступний у країнах Європи з 2024 року.

Як інформує ресурс motorcar, новий компактний фургон з акумуляторним живленням має ширину у 1220 міліметрів між задніми дугами, що дозволяє автівці вмістити два європіддони.

Читайте: Ford зненацька відмовився від виробництва популярної в Україні моделі

Крім того, загальний об’єм вантажу становить 2,9 кубічних метрів, що на 25 відсотків більше, ніж у попередньої моделі, тоді як максимальне корисне навантаження становить 700 кілограмів, а максимальна вага буксирування – 750 кг.

Ford E-Transit Courier може перевозити довгі предмети, як труби чи дошки, довжиною понад 2,6 метра.

Усередині компактний електричний фургон оснащено приладовою панеллю digiboard, яка складається з 12-дюймової цифрової панелі приладів і 12-дюймового центрального сенсорного екрану з системою Ford Sync 4.

Додатково клієнти можуть обрати адаптивний круїз-контроль із центруванням смуги руху та системою зупинки та руху, інформаційною системою сліпих зон із перехресним проходом. Як додаткову опцію Ford також пропонує відкидну плоску робочу поверхню та освітлення, яке можна використовувати офісний стіл.

Також авто оснащене вигнутим кермом для збільшення простору для ніг і видимості водія. Окрім того, Ford додатково оснастив заводські пакети замків ще одними замками-гаками, щоб спробувати зупинити ймовірних зловмисників через автоматичне блокування розсувних бічних дверей.

Ford E-Transit Courier приводиться в рух 100-кіловатним переднім електродвигуном, заряджати який можна за допомогою швидкого зарядного пристрою постійного струму, який може збільшити запас ходу на 87 кілометрів за 10 хвилин. Але у Ford вважають, що маленький електричний фургон буде здебільшого заряджатися вдома через настінний побутовий зарядний пристрій змінного струму на 11 кВт, через який акумулятор можна повністю зарядити за 5 годин. Заряджання можна запланувати за допомогою сенсорного екрана автомобіля або програмного забезпечення.

На один рік автомобілі матимуть безкоштовний доступ до мережі BlueOval Charge, яка має включати близько 500 000 громадських зарядних пристроїв.


Нагадаємо, що у Києві "засвітився" рідкісний Ford із фільму про Джеймса Бонда.

  • Вас може зацікавити:

Дешевше не означає – краще: названі найпопулярніші електрокари в українців

"Павербанк на колесах": у США презентували причіп-зарядку для електрокарів

Від кросоверів до седанів та пікапів: вісім найкращих електрокарів, які можна купити у 2023 році