RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Чому гниє кузов авто та що з цим робити: поради водіям

Гниль кузова машини - одна з головних і болючих проблем, з якою може зіткнутися будь-який автолюбитель. Важливо не помилятися під час миття транспорту, вибирати якісне авто і стежити за стан покриття.

Експерти розповідають про те, чому часом гниє автомобіль і що з цим треба робити.

Читайте також: Поверне первозданний блиск: названо засіб для поліролі авто

Звичайно ж, головна причина гниття кузова – це контакт із вологою. Вода може призвести до корозії металевої поверхні. Якщо корозію не виявити та виправити вчасно, вона неодмінно призведе до великих труднощів із кузовом. Це впливатимуть на безпеку та функціональність автомобіля.

Друга причина гниття кузова – пошкодження фарбувального покриття. Якщо на поверхні кузова з'явилися подряпини, тріщини та інші дефекти фарбування, це спричинить проникнення вологи. Гниття не доведеться довго чекати. Водії повинні постійно перевіряти стан фарбування і вчасно виправляти будь-які пошкодження.

Ще одна причина гниття кузова пов'язана з використанням низькоякісних матеріалів під час виготовлення кузова. Якщо у машини кузов із поганої якості металу, це зробить його більш схильним до гниття та корозії.

Також не варто забувати про те, що на стан кузова впливає зовнішнє середовище.

Найефективніший спосіб запобігти цій неприємності – регулярне очищення та захист від вологості. Часте миття машини та видалення забруднень із поверхні допоможе зберегти свого залізного коня. Крім того, захисне покриття на кузові для запобігання контакту металу з вологою та небезпечними речовинами.

Нагадаємо, раніше ми описували лайфхак з виготовлення освіжувача повітря для автомобіля.

  • Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як приготувати "залізного коня" до весни: поради водіям

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв