RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Нульове" розмитнення авто хочуть повернути: кого торкнуться зміни

В Україну хочуть повернути нульове розмитнення авто - це торкнеться людей, чиї транспортні засоби були вкрадені або знищені внаслідок бойових дій.

Про це йдеться у пояснювальній записці до відповідного законопроекту.

Автор проекту закону, нардеп Сергій Гривко пропонує доповнити Податковий кодекс України новим пунктом. У ньому прописано, що фізичні та юридичні особи, які втратили своє авто через збройну агресію Російської Федерації, мають право на пільгове ввезення автомобілів у кількості, що не перевищує кількість викрадених авто.

Читайте також: Депутати хочуть спростити ввезення авто для військових: законопроект подали до Ради

Для цього власникам авто потрібно буде надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за умови порушення кримінального провадження на підставі заяви власника про пошкодження транспортного засобу. Крім того, знадобиться звіт, акт або висновок про оцінку стану транспортного засобу відповідно до законодавства - цей документ підтверджує факт знищення транспортного засобу.

Якщо авто було вкрадено, то власнику також потрібно надати витяг з того ж реєстру, але за умови порушення кримінального провадження на підставі заяви про викрадення транспортного засобу. Його потрібно подавати не пізніше як за місяць після припинення боїв на відповідній території.

Раніше ми розповідали, скільки буде коштувати розмитнення "євроблях" за новими правилами.

  • Вас також може зацікавити:

Вдарить по кишені: в Україні подорожчала реєстрація авто

В Україні внесли зміни до вимог авто: кого стосується

В Україні спростили процедуру отримання прав водія: кого торкнулися зміни