RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Вони є в кожному авто: навіщо потрібні отвори під заднім бампером

Знявши нижній бампер авто, можна помітити в нижній частині кузова приховані від сторонніх очей прорізи, закриті гумовими жалюзі - ці витяжні отвори, які називають клапанами скидання тиску, власне, скидають тиск при закриванні дверей.

Про це повідомляє "Апостроф".

Такі клапани є майже в кожній машині й технологічно вони розташовані найчастіше в одних і тих самих місцях. Їхня конструкція досить проста: пластиковий корпус з перегородками, на які навішані еластичні гумові заглушки – клапани. Останні відкриваються, коли тиск усередині салону підвищується в порівнянні з тим, що зовні. Але як тільки вони зрівняються, шторки відразу закриваються під власною вагою.

Читайте також: Четверта педаль в авто: навіщо вона потрібна

Варто відзначити, що підвищений тиск може неприємно позначитися на комфорті водія та пасажирів автомобіля, ускладнюючи захлопування дверей та вимагаючи застосування значних зусиль. Крім того, навіть незначна відмінність у тиску може негативно вплинути на вікна та ущільнювачі. Внаслідок цього, навіть за герметичності автомобільної кабіни, через найменші щілини може почати проникати повітря з неприємним писком.

Крім того, клапани скидання тиску виконують ще одну важливу функцію – вентиляційну. Завдяки їм повітря в автомобільній кабіні буде циркулювати ефективніше, що сприяє швидшому видаленню конденсату на внутрішній поверхні вікон. Також робота системи примусової вентиляції та кондиціонування повітря стане більш ефективною, що забезпечить найкращу циркуляцію свіжого повітря та створить тягу від лобового скла до задньої частини автомобіля. Таким чином, пасажири отримають стійке продування салону, не вдаючись до необхідності відчиняти вікна або включати кондиціонер.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому авто б'є струмом.

  • Вас може зацікавити:

Які автомобілі повинні проходити обов'язковий техогляд: у МВС назвали список та вимоги

З люком чи без люка? Поради водіям щодо вибору авто

Не всі про це знають: помилки, через які псується лак на кузові авто