RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Розмитнення авто через "Дію": що має змінитись в процедурі вже цього року

Розмитнення авто через застосунок "Дія", голосування щодо якого нардепи провалили, стане доступним вже у 2023 році.

Про це, як інформує ТСН, розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Він зауважив, що протягом поточного року Мінцифри реалізує цей проект, додавши, що досить складно точно сказати в який саме місяць, адже, за його словами, це велика титанічна реформа, над якою відомство працює разом з митницею.

Читайте: Не авто, а суцільний головний біль: які машини краще не купувати українцям у Європі

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри запевнив, що розмитнення авто онлайн допоможе побороти корупцію, з якою українці часто стикаються на митниці.

"Усі розуміють, що митниця – історично досить корумпована історія. За оцінками, рівень корупції там складає від 50 до 150 мільйонів доларів на рік", – розповів Банік, пояснивши, що сенс розмитнення авто через застосунок полягатиме в тому, щоб прибрати можливості корупційних дій.

Він зазначив, що послугу з розмитнення авто онлайн буде запущено дуже швидко, як тільки Верховна Рада ухвалить необхідний законопроєкт.

"Все буде суперспрощено. Зараз ми доопрацьовуємо законопроєкт, щоб знайти цю безкорупційну остаточну формулу, погодити її з депутатами. Тільки-но законопроєкт буде ухвалено, тоді ми дуже швидко запустимось із розмитненням", – повідомив представник Мінцифри.

Зазначимо, що очільник Мінцифри Михайло Федоров пояснив, як працюватиме послуга з розмитнення авто в "Дії". Слід буде ввести в застосунку рік виробництва авто, марку, модель, об’єм двигуна та додати "певні додаткові критерії, які є незмінними". Застосунок сам підрахує вартість розмитнення і цю суму можна буде одразу сплатити онлайн. Після розмитнення інформація автоматично потраплятиме до всіх відповідних держорганів.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки мало б коштувати розмитнення "євроблях" за новими правилами у застосунку держпослуг "Дія".

  • Вас може зацікавити:

У "Дії" стала доступна нова послуга: що потрібно знати користувачам Vodafone

В "Дії" з’явилася нова послуга, яка спростить життя українським водіям: як скористатися

Українці можуть реєструвати майно через "Дію": кого торкнеться