RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вистачить калькулятора: як самостійно порахувати витрати палива в авто

Іноді навіть дуже, як заявлено, економне авто чомусь починає "жерти" паливо як скажене й водій, машина якого не обладнана бортовим комп'ютером, не може зрозуміти справжні витрати бензина, який, до того ж подорожчає на АЗС.

Автомобілісти з досвідом, як пише "Апостроф", поділилися лайфхаком, як можна за допомогою звичайного калькулятора, який є у кожному смартфоні, з точністю "до краплі" вирахувати "апетити" транспортного засобу.

Читайте: Названо топ-10 авто з найнижчою витратою палива

Для цього потрібно заправити паливом бак "під зав'язку" та "обнулити" добовий кілометраж. Тепер потрібно проїхати кілька сотень кілометрів та знову залити повний бак. Необхідно запам'ятати, скільки палива було залито вдруге та скільки кілометрів було на добовому одометрі, тобто яку відстань подолав автомобіль між двома заправками.

Щоб розрахувати "апетити" машини, необхідно витрачене паливо поділити на пройдену відстань, а число, яке вийшло, потрібно помножити на 100. Скажімо, якщо авто витратило 30 літрів бензину на 200 кілометрів дороги, тоді розрахунки повинні виглядати наступним чином: 30/200 x 100 = 15 л/100 км.

Якщо потрібно дізнатися, скільки палива витрачається на 1 кілометр, треба витрату л/100км поділити на 100. Тобто, якщо машина "жере" 15 літрів бензину на 100 км, то на 1 км дороги вона споживатиме 0,15 літрів бензину або ж 150 мілілітрів.

Нагадаємо, раніше ми писали про 10 найекономніших у витраті палива авто.

  • Вас може зацікавити:

Неприпустима для України розкіш: топ-5 авто з найбільшою витратою бензину

Водіям на замітку: топ – 5 факторів, які прискорюють витрату палива

Не витрачайте гроші на бензин: як їздити за копійки