RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Alfa Romeo презентувала рідкісний суперкар з максимальною швидкістю 333 км/год: фото і відео шедевра

Alfa Romeo представила флагманський суперкар 33 Stradale, який отримав дві модифікації: електричну версію та варіант з класичним бензиновим твін-турбо V6. Їх виготовлять у кількості всього 33 екземплярів.

Про це повідомляє Stellantis.

Читайте також: Ford Mustang GTD 2025 може стати найкрутішим суперкаром: фото, відео та характеристики

Повідомляється про те, що Alfa Romeo оголошує про повернення легендарного 33 Stradale, ікони 1960-х років, що вважається багатьма одним із найкрасивіших автомобілів усіх часів і створеного безпосередньо на основі Tipo 33 – колись гучного імені у світовому автоспорті.

Виробник заявляє про те, що обидві модифікації отримають максимальну швидкість 333 км/год і час розгону з місця до 100 км/год менш як за три секунди. Деталі щодо електричної трансмісії моделі залишаються дуже скромними, але відомо, що суперкар видаватиме 750 к.с. і мати запас ходу 450 км.

Новий суперкар отримає активну підвіску, яка може підіймати передню частину, щоб полегшити проїзд лежачих поліцейських. Підвіска кріпиться до Н-подібних підрамників та шасі з вуглецевого волокна.


"Цей проєкт є результатом пристрасті команди Alfa Romeo, чиїм сильним бажанням було створити єдиний у своєму роді автомобільний ландшафт і всередині Stellantis Group, але насамперед щось, що могло б відповідати історії бренду. Унікальна можливість для автолюбителів, які перетворили свою пристрасть у покликання, ніби здійснена мрія", - розповіли виробники.

Для мінімізації ваги, дах та віконні рамки авто зробили з вуглецевого волокна, а панелі кузова виготовили з полікарбонату. Як і класичні Alfa Romeo, флагманський суперкар тестували на полігоні Alfa Romeo Balocco в Італії за допомогою гонщика Формули 1 Валттері Боттаса.

На відміну від більшості автомобілів, Alfa Romeo не розміщувала кнопки на кермі. Більшість кнопок та перемикачів вирішили розмітити центральній консолі та стелі. В обробці використовується алюміній, карбон та шкіра.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про головні помилки, які часто роблять автовласники.

Вас також може зацікавити:

Потягне на 10 млн доларів: у Беверлі-Хіллз знайшли унікальну колекцію суперкарів, відео

Матимете купу проблем: які моделі німецьких авто краще не купувати

На майбутніх водіїв чекають нові правила: хабар за іспит більше не пройде