RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Ford Mustang GTD 2025 може стати найкрутішим суперкаром: фото, відео та характеристики

Ford Mustang сьомого покоління зараз активно надходить до дилерів, а модель Dark Horse може стати топом серед продажів.

Про це повідомляє motorauthority.

Під час розробки GTD, компанія Ford встановила партнерство з канадською інженерно-гоночною компанією Multimatic. Також Multimatic взяла активну участь у створенні моделі GT і продовжить співпрацю з Ford над розробкою GTD, починаючи з білого Ford Mustang.

Базовою платформою для GTD послужив гоночний автомобіль Ford Mustang GT3, спроектований для участі в гонці 24 годин Ле-Мана в класі GT3. Окрім цього, GTD також буде брати участь у змаганнях в класі IMSA GTD Pro. Завдяки відсутності обмежень, встановлених правилами гонок, GTD може похизуватися збільшеною аеродинамікою, більшою кількістю притискної сили, потужнішим двигуном та ефективнішими гальмами в порівнянні з гоночним автомобілем GT3, а також більшими колесами.

Згідно з офіційними відомостями від компанії Ford, інженерна робота, що стоїть за моделлю GTD, спрямована на досягнення максимальної продуктивності. Щоб підвищити баланс маси практично до ідеального співвідношення 50/50, Ford вирішив розмістити коробку передач в задній частині трансмісії. Використовується 8-ступінчаста автоматична трансмісія з подвійним зчепленням.

Значні зусилля були покладені на зменшення маси автомобіля, включаючи застосування легких магнієвих 20-дюймових коліс, вуглецевого волокна для карданного вала, а також компонентів з вуглецевого волокна для різних елементів, таких як дах, розширені крила, капот, пороги, передній спліттер, кришка багажника (багажник більше не передбачений) і задній дифузор. Водночас передня і задня панелі також будуть доступні з вуглецевого волокна. Окрім цього, Ford планує випуск титанового вихлопу. Стандартне заднє крило з гідравлічним регулюванням призначене для додаткового притискного тиску, вентиляційні отвори на капоті відводять надлишкове тепло, а вентиляційні отвори в передніх і задніх крилах сприяють покращеній аеродинаміці.

Читайте також: Матимете купу проблем: які моделі німецьких авто краще не купувати

Особлива увага інженерів була приділена аспектам зчеплення та гальмівної динаміки. Для досягнення цих цілей, було вжито кілька заходів. По-перше, була розширена колія практично на чотири дюйми як спереду, так і ззаду. До того ж був встановлений комплект шин розміром 325/30R20 спереду та 345/30R20 Michelin Pilot Sport Cup 2, що сприяє покращеному зчепленню з дорогою.

Підвіска автомобіля складається з короткого та довгого підвісного важеля, які встановлені вгору спереду, а також багатоважільної задньої підвіски з штовхачами та коромислами, розташованими всередині трубчастого підрамника та розташованою на борту, над трансмісією. На всіх чотирьох кутах автомобіля встановлені мультиматичні активні золотникові заслінки. Гідравлічна система дозволяє регулювати дорожній та гоночний просвіт, і в режимі "Track" автомобіль може знижуватися на 1,6 дюйма. Крім того, водій має можливість налаштовувати налаштування пружин залежно від власних вимог і умов водіння.

Для ефективної зупинки від великих швидкостей, компанія Ford облаштовує GTD вуглецево-керамічними гальмами Brembo. Передні диски мають розмір 16 дюймів і обладнані 6-поршневими супортами, тоді як задні ротори розміру 14 дюймів поставляються з 4-поршневими затисками. Це гальма не лише забезпечують вражаючу гальмівну силу, але й мають знижену масу завдяки використанню вуглецевих компонентів.

Під капотом розміщено 5,2-літровий V-8 двигун з наддувом, який має завдання виробляти понад 800 кінських сил. Цей двигун є оновленою версією того, що застосовується в Ford Mustang Shelby GT500, де його потужність складає 760 к.с. Він також оснащений системою сухого картера для впорядкування з бічними перевантаженнями, які виникають під час високошвидкісного руху GTD.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні змінилися правила складання іспитів на права водія.

Вас також може зацікавити:

Українці провалюють іспити на права: що говорять у МВС про нову систему оцінювання водіїв

Майбутніх водіїв чекають нові правила: хабар за іспит більше не пройде

Обов'язкова перереєстрація авто в ЄС: у якій країні українцям загрожують штрафи