RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як в Україні карають за підроблене посвідчення водія: роз’яснення МВС

В Україні все частіше поширюються випадки, коли у водіїв виявляють підроблені права водія. Таке порушення карається штрафом чи навіть арештом.

Про це українцям нагадали у МВС.

Читайте також: Підготовка та допуск водіїв до керування авто: в Україні хочуть ввести нові штрафи

До сервісного центру МВС звертаються українці зі скаргами, що після отримання прав водія, вони не відображаються у додатку "Дія". Після уточнюючих питань стає зрозуміло, що челок купив посвідчення, а не отримав його законним способом.

Набувають права українці в аферистів, які пропонують свої послуги у соцмережах та обіцяють швидко розв'язати питання з документами. Крім того, вони використовують фішингові сайти, які зовні схожі на офіційний вебресурс Головного сервісного центру МВС.

Легітимність свого документа можна перевірити онлайн у кілька кліків. На сайті Головного Сервісного центру МВС доступний електронний сервіс, перевірка посвідчення водія.

Також у МВС нагадали і про можливу відповідальність. Для осіб, які бажають незаконним шляхом отримати водійське, передбачено відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Таке порушення карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до 2-х років. А підроблений документ буде вилучено та знищено.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що українцям можна більше не ходити до автошколи, щоб здати "теорію" на права.

  • Вас може зацікавити:

Здача на права водія в 2023 році: як вперше стати водієм і скільки коштує

Виїзд за кордон на автомобілі: що потрібно знати чоловікам

Не заплатив аліменти - залишився без прав водія: як їх повернути