RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кабмін вніс зміни до ПДР: що зміниться для водіїв в Україні

КМУ провів засідання та ухвалив зміни до правил дорожнього руху. В результаті змінили правила перевезення дітей у транспортних засобах та включення фар за межами населених пунктів.

Як зазначив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, зміни до ПДР внесли для того, щоб наблизити українське законодавство до європейського.

Читайте також: Є час до 31 грудня: кому з українських водіїв потрібно замінити посвідчення

Згідно з рішенням КМУ, тепер у країні заборонено перевозити дітей, зростання яких не перевищує 150 см, у автомобілях без спеціальних утримувальних систем. Також заборонено перевозити дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда. Однак кілька винятків все ж таки передбачено.

Також уряд зобов'язав водіїв усіх механічних транспортних засобів включати під час руху поза населеними пунктами денні ходові вогні чи ближнє світло фар весь час. До цього часу це правило діяло виключно в осінньо-зимовий період.

Українські чиновники на перелік дорожніх знаків, які позначають спеціальні місця для стоянки на автомагістралях та дорогах для автомобілів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні державний виконавець має право встановити тимчасове обмеження громадянина у праві керування транспортними засобами, якщо той має заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує платежі за чотири місяці.

  • Вас також може зацікавити:

Здача на права водія в 2023 році: як вперше стати водієм і скільки коштує

Виїзд за кордон на автомобілі: що потрібно знати чоловікам

Підготовка та допуск водіїв до керування авто: в Україні хочуть запровадити нові штрафи