RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Техогляд авто: українці можуть оформити протокол, не стоячи в черзі

Усі транспортні засоби, які здійснюють вантажні, комерційні та громадські перевезення, повинні проходити обов’язковий технічний контроль, але тепер він має електронний вигляд.

Про це нагадали у МВС.

Раніше протокол за результатами технічного контролю транспортного засобу автомобіля друкувався виключно на паперовому бланку встановленого зразка, але наразі для спрощення процедури проходження в Україні запроваджений електронний протокол.

Читайте: В Україні змінилися правила техогляду авто: що таке Е-протокол

Для проходження обов’язкового технічного контролю необхідно звернутись до пункту технічного контролю з необхідними документами та виконати перевірку транспортного засобу.

Після перевірки ТЗ водій отримує е-протокол, який містить всю необхідну інформацію про проходження технічного контролю, включаючи дату, час і результати перевірки.

Зазначимо, обов’язковий технічний контроль транспортного засобу передбачає перевірку системи гальмового і рульового керування, зовнішніх світлових приладів, пневматичних шин та коліс, світлопропускання скла, газобалонного обладнання (за наявності), інших елементів у частині, що безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища. Також здійснюється звірка ідентифікаційних номерів і номерних знаків автомобіля з даними реєстраційних документів та встановлюється відповідність комплектності транспортного засобу.

Нагадаємо, що уряд у травні ухвалив постанову про вдосконалення порядку проходження обов'язкового ТО.

  • Вас може зацікавити:

Які автомобілі повинні проходити обов’язковий техогляд: в МВС назвали перелік і вимоги

Значно підвищить шанси: як підготувати авто до проходження техогляду

Кому можна не "паритися", а кому приготувати гаманець: названо ціни на техогляд авто у 2023 році