RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Коли слід міняти гуму на зимову, щоб не платити штраф: поради водіям

Автомобільні експерти розповіли, коли потрібно змінювати літню гуму на зимову. Якщо цього не зробити, зросте ризик потрапляння в ДТП, адже за низьких температур знижуються зчіпні властивості матеріалу літніх шин.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Перевірити і оплатити нові штрафи за порушення ПДР можна в телефоні: як це працює

Коли слід змінювати гуму на зимову

Українське законодавство не регулює, коли саме необхідно змінювати шини на зимові. Штраф виписують тільки за неправильну експлуатацію гуми, пошкодження і тріщини, установку шин різної конструкції на одній осі. Закон вказує, яка має бути мінімальна висота протектора шини - 1,6 мм для авто вагою до 3,5 тонни, 1 мм - понад 3,5 тонни.

Зокрема, водіям-мандрівникам треба пам’ятати, що за межами країни за їзду на літній гумі в холодний сезон року можуть оштрафувати. Тому, перш ніж вирушити за кордон, треба поцікавитися, які там правила щодо шин.

Однак відсутність покарання не означає, що процедуру можна проігнорувати. Оскільки їзда на гумі не по сезону загрожує життю самого водія, треба знати, коли міняти шини.

За словами експертів, для своєчасної заміни шин треба передусім орієнтуватися на прогноз погоди. Замінювати літню гуму на зимову треба в той час, коли середньодобова температура перебуватиме на позначці +7°. Такий період припадає на кінець жовтня - початок листопада.

Недосвідчені водії повинні міняти шини на зимові, не чекаючи морозної погоди. Їм радять це робити вже в середині жовтня. Так зможуть звикнути до зимової гуми і холоди не застануть зненацька.

Раніше ми писали, який доведеться заплатити водієві штраф, якщо пасажир в авто не пристебнувся ременем.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні хочуть ввести штрафи для "гонщиків": де буде діяти заборона

Водій фури перевищив вагову норму: чи можуть його оштрафувати на підставі даних ТТН

Водію призначили штраф за "відсутність" документів у Дії: що вирішив суд