RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Допоможе звичайна скріпка: лайфхак з діагностики авто для водіїв

Трапляються ситуації, коли поломка авто відбувається в дорозі - до СТО далеко і необхідних інструментів під рукою немає. Але провести діагностику допоможе звичайна канцелярська скріпка.

"Апостроф" розповідає, як вийти зі складної ситуації та визначити несправність.

Читайте також: Готовим авто до зими: сім важливих порад водіям

Одним із типових випадків, коли: у поїздці вентилятор охолодження двигуна перестав запускатися. Але через деякий час він раптом оживає. Це може призвести до перегріву силового агрегату.

Щоб вирішити проблему відкриваємо капот і дивимося на блок реле та запобіжників. Спочатку потрібно перевірити працездатність вентилятора. Для цього не потрібно ніяких спеціальних пристроїв - досить звичайної скріпки. Дивимося на зворотний бік кришки блоку запобіжників. Там є схема, по якій можна зрозуміти які реле відповідають за роботу вентилятора. Як правило, їх два - для першої та другої швидкостей.

Далі виймаємо одне з реле та замикаємо його контакти. Робиться це за допомогою звичайної скріпки. Але щоб у процесі не вдарило струмом, операцію проводимо в рукавичках. Якщо лопаті крутяться тільки в одному випадку, значить, одне з реле потрібно міняти.

Важливо пам'ятати, що такі методи діагностики застосовуються лише на вживаних автомобілях. І, якщо у вас авто до 2017 року випуску - сміливо беріть лайфхак на замітку.

Раніше "Апостроф" писав, що радять експерти для того, щоб завести авто з сівшим акумулятором.

  • Вас також може зацікавити:

Голка в салоні авто: навіщо вона потрібна

Буде багато проблем: чому довгий простій шкодить автомобілю

Навіщо потрібна прищіпка в авто: досвідчені водії розкрили секрет