RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Готуємо авто до зими: сім важливих порад водіям

Авто необхідно готувати до зими в Україні, адже мінусові температури, лід, пісок та агресивні суміші негативно впливають на роботу машини.

Про те, як підготувати авто до зими розповідає "Апостроф".

Так, уже перед першими снігопадами автівку необхідно добре вимити, адже бруд, що пристав до кузова машини, погіршує процес утворення конденсату при низьких температурах. У той же час, через велику кількість вологи скло швидко запотіває і видимість в автомобілі погіршується.

Читайте також: Готуємо авто до зими: 10 важливих моментів, які не можна ігнорувати

Ще однією важливою порадою є попередження замерзання води у бачку, що заблокує усі магістралі системи. Через це, у погану погоду водій не зможе швидко почистити вітрове скло, що може створити аварійну ситуацію на дорозі.

Також експерти радять перевірити щітки склоочисників – якщо вони у не дуже доброму стані, їх рекомендується замінити. Також можна спробувати самостійно заточити кромку гуми, що потріскалася.

Окрім цього, варто звернути увагу на шини – їх необхідно не лише замінити, але і перевірити на міцність. Зазначається, що будь-які розриви чи порізи у верхньому шарі протектора є досить небезпечними. Якщо шини не нові, їх знос має бути рівномірним.

І наостанок рекомендується придбати різноманітні пристосування, які допоможуть перемогти ожеледицю чи пробуксувати у кучугурі – мова йде про ланцюги протиковзання, спеціальні ремені та браслети. З цими пристроями варто бути обережними, якщо на машині стоять легкосплавні колісні диски, оскільки ланцюги можуть зашкодити дорогі диски.

Варто додати, що навесні із багажника варто прибрати усе зайве: буксирувальний трос, рукавички, а також лопату. А перед початком зими всі ці предмети необхідно повернути до машини.

Раніше ми писали, як їздити безпечно на авто взимку.