RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як швидко очистити авто від снігу і льоду: поради автовласникам у холодну пору року

Холодну зимову пору важко назвати улюбленою порою року для водіїв, адже очистити від снігу та льоду машину та розігірти її на морозі - ще те випробування. Однак є способи, які допоможуть зробити це набагато швидше і легше.

"Апостроф" ділиться рекомендаціями для водіїв, які допоможуть взимку зберегти пальне, час і нерви.

Читайте також: Що слід зробити перед зимою: поради водіям від поліції

Зручне місце для паркування

Якщо є така можливість, обирайте місце для паркування ближче до основної проїжджої частини, щоб зранку вам було простіше виїхати з двору. Якщо ж припаркувати машину поруч з будинком, ваше авто, можливо, набагато меншк засипле снігом.

Головна увага - на колеса і вихлопну трубу

Очищення авто від снігу краще розпочинати з коліс: треба оглянути нижню частину машини і прибрати сніг з-під машини, перевірити, чи немає снігу у вихлопній трубі. Саме це може привести до збоїв в роботі двигуна, а вихлопні гази можуть потрапити в салон.

Запасіться зручною щіткою заздалегідь

Дешеві мітли, жорсткі щітки і скребки можуть пошкодити лакофарбове покриття авто. Краще використовувати тільки якісні щітки, якими краще запастися до негоди, і застосовувати силу тут - не краща ідея. Також в жодному разі не намагайтеся використовувати для очищення машини лопату.

Дах не місці

Очищати автівку від снігу треба, починаючи рух щіткою від даху до вікон, капоту, багажника, задніх і передніх ліхтарів. Всі рухи краще робити бути по прямій лінії, і навіть якщо ви ненароком зробите невелику подряпину, вона буде менш помітною.

Двигун у допомогу

Змітати з авто останню сніжинку не варто, адже ви можете включити обігрів і розморожування, а все інше зроблять сучасні технології. Увімкніть ненадовго обігрів скла, дзеркал заднього виду і обдув лобового скла на максимальний режим - тепле повітря швидко нагріє скло машини, що дозволить розтопити сніг і лід на них.

Раніше ми розповідали, чого слід уникати водіям після першого снігу.

  • Вас може зацікавити:

Де не можна залишати авто взимку: водіям нагадали про два небезпечні місця

Що робити, якщо в авто немає місця для багажу: лайфхак для водіїв

Як відкрити свій автомобіль без ключа: сім способів