RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Поїздка може стати останньою: чого треба уникати водіям після першого снігу

Автомобільні експерти назвали п'ять поганих звичок водіїв під час їзди по першому снігу. Також дали поради, як діяти після снігопаду.

Про це повідомляє Auto.ria.

Читайте також: Готуємо авто до зими: сім важливих порад водіям

Їзда на поганій гумі та іншими проблемами

За словами експертів, найгірше, що можна вигадати в снігопад, це виїхати на літніх шинах, з перегорілою лампочкою в фарі, старими двірниками. Зокрема, навіть якщо гума зимова, заради власної безпеки потрібно її перевірити. Залишкова глибина протектора має бути не менше 4 мм.

Надіятися на повний привід

Фахівці стверджують, що якою б досконалою не була система розподілу тяги між осями та колесами, успішність маневрів залежать від низки причин: стан протектора шин, швидкість руху, обрана траєкторія маневру. Керувати повнопривідною машиною під час заносу навіть складніше, ніж з переднім чи заднім приводом. Такі навички варто відточити на курсах контраварійного водіння.

Тримати малу дистанцію

Хоч дистанція між авто - один з основних елементів безпеки, проте один з найболючіших. На засніженому асфальті та високої вірогідності різких маневрів інших учасників руху (заносу, гальмування), дистанцію треба подвоїти.

Різко гальмувати

Радять перед перехрестям чи поворотом плавно скидати швидкість тягою, щоб не довелося різко гальмувати. Також погана звичка "проскочити, поки блимає зелений". У разі, якщо пощастило з проїздом перехрестя, то різка зупинка може знадобитися одразу за ним (у заторі).

Перевищувати швидкість

Як наголошують фахівців, занадто швидкий рух позбавляє шансів вибратися з раптової проблеми. Він зменшує час на реакцію, збільшуючи гальмівний шлях. На холодній мокрій та вкритій снігом поверхні гальмівний шлях може збільшитися учетверо.

Раніше ми писали, як їздити безпечно на авто взимку.

  • Вас також може зацікавити:

Готуємо авто до зими: 10 важливих моментів, які не можна ігнорувати

Україну в листопаді накриє хвиля морозів: якого числа різко впаде температура

Буде багато проблем: чому довгий простий шкодить автомобілю