RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як правильно залишати авто вночі: корисні поради в зимовий період

Автомобільні експерти дали рекомендації для водіїв, які надовго залишають транспорт на відкритому повітрі взимку. Для того, щоб уникнути проблем, треба дотримуватися важливих правил.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Що слід зробити перед зимою: поради водіям від поліції

За словами фахівців, іноді через відсутність гаража багато водіїв вимушені залишати автомобіль ночувати у дворі. Проте у період тріскучих морозів можуть виникнути серйозні труднощі. Зокрема, на склі може з'явитися крига, а двигун не завестися.

Для того, щоб уникнути проблем, необхідно дотримуватися трьох правил.

Припаркувати авто на ухилі

Експерти радять взимку залишати авто на дорозі під ухилом. Так краще робити на випадок, якщо двигун не заведеться. Якщо авто буде стояти саме на пагорбі, то запуск "із штурханини" не принесе проблем.

Обрати затишне місце

Також за можливості краще автомобіль залишити біля теплотраси. Так транспорт навряд чи потрапить у "снігову пастку". Також це дозволить не покритися кригою.

Забрати акумулятор

Якщо немає ідеального місця для паркування, то варто акумулятор зняти та забрати додому. Так АКБ буде захищений від низьких температур.

Нагадаємо, внаслідок снігової бурі 27 листопада в Україні перекрито рух на 14 автошляхах, у 16 областях знеструмлено 2019 населених пунктів. Десятки автомобілів застрягли у снігових заметах.

  • Вас також може зацікавити:

Де не можна залишати авто взимку: водіям нагадали про два небезпечні місця

Що робити, якщо в авто немає місця для багажу: лайфхак для водіїв

Як відкрити свій автомобіль без ключа: сім способів