RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Компактні та потужні: названо топ-10 кросоверів 2023 року

Автомобільні експерти склали новий рейтинг із десяти найбільш компактних моделей кросоверів у 2023 році, назвавши переваги та недоліки.

Список оприлюднило британське видання Autocar.

Читайте також: Лідер - Volkswagen Passat: названо свіжий топ-15 дизельних авто з пробігом в Україні

Топ-10 компактних кросоверів

Як зазначають фахівці, компактні кросовери володіють чудовою керованістю звичайного авто, тоді як додаткова висота дорожнього просвіту дозволяє виїжджати на бездоріжжя. Техніка, яка подібна до хетчбека, наділена здатністю до розумних експлуатаційних витрат.

10 місце - DS 7

Серед переваг - високоякісні матеріали всередині авто та відмінне керування, а от з-поміж недоліків - повільна їзда на плагін-гібридах. Це більше спортивний кросовер, аніж люксовий круїзер, при цьому має дещо незграбну мультимедійну систему, що й Citroën, який теж представлений у рейтингу.

9 місце - BMW X1

Перевагою авто є його неперевершена якість, PHEV має значний запас ходу, також доволі місткий, а от серед недоліків - коробка передач і кермо відстають від стандартів BMW, також авто має поганий інтерфейс користувача. BMW X1 роблять дедалі більшим. Наявне пристойне зчеплення, контроль над кузовом, додають укладачі рейтингу.

8 місце - Audi Q3

Серед переваг - PHEV має чудове співвідношення ціна-якість, дещо передає привабливість позашляховиків Audi. З-поміж недоліків - не такий витончений, недостатня якість інтер’єру. Загалом Q3 - сильний суперник із чудовою керованістю та достатньою кількістю простору, хороша ціна.

7 місце - Mercedes-Benz GLA

З-поміж переваг - PHEV має значний запас ходу на електроприводі, ним легко керувати, інтуїтивно зрозумілий досвід користувача, а от серед недоліків - не надто вражає дизайном, також доволі гучний на автостраді. У більшості GLA - досить тверда, спортивна підвіска.

6 місце - Nissan Qashqai

Серед переваг - симпатичний інтер’єр, також оновлена мультимедійна система доволі проста у використанні. Недоліки - механічна коробка передач є важкою. Також інтер’єр не такий стильний, як у конкурентів, але матеріали приємні.

5 місце - Citroën C5 Aircross

У цього авто перевага - комфорт, місткість та прийнятна ціна, а от недолік - незграбна мультимедійна система, також не надто хороша механічна коробка передач.

4 місце - Kia Sportage

Експерти вважають перевагою яскравий дизайн авто, акуратний і привабливий салон, а також широкий вибір двигунів. Натомість серед недоліків - гібридна трансмісія може бути грубою, а баланс їзди та керованості не надто приємний. Загалом Sportage - розумний, чудово оснащений і легкий сімейний кросовер.

3 місце - Hyundai Tucson

З-поміж переваг - дуже економічний, має вражаючий дизайн та "дорослий" інтер’єр. Водночас, серед недоліків - млява автоматична коробка передач, а також надто слабка динаміка руху. Проте він досить приємний для їзди по звивистій дорозі.

2 місце - Mazda CX-5

З поміж переваг - таким авто добре керувати, має гарний салон, також комфортний на відстані. З-поміж недоліків - розгін не завжди на висоті, може бути гучним під час круїзу. Mazda CX-5 - один із найкрасивіших кросоверів на ринку, має пристойну економію пального та незвичайний рівень керованості відповідного класу.

1 місце - Volvo XC40

У цього авто перевага - широкий вибір двигунів, приємна атмосфера у салоні, а також поєднання їзди та керованості. Серед недоліків - помірне задоволення від їзди, також у салоні не так просторо, як у конкурентів. Комфортний, вишуканий, зручний і при цьому простий у використанні варіант.

Раніше ми розповідали, яких помилок припускаються водії при експлуатації автомобіля.

  • Вас також може зацікавити:

Як водіям авто зекономити на бензині: лайфхак на всі випадки життя

Потроху, але неухильно: чому ростуть ціни на бензин та дизель

Пожовтіли фари в машині: простий лайфхак, який поверне їм блиск і новий вигляд