Лайм

Пожовтіли фари в машині: простий лайфхак, який поверне їм блиск та новий вигляд

Скористайтеся цим доступним засобом

Фари нових автомобілів - блискучі, прозорі та яскраві. Згодом плафон, що покриває лінзу, може вицвітати, ставати каламутним, набувати жовтого відтінку. Це може вплинути як на зовнішній вигляд фари, так і на її функціональність.

Особливо часто жовтіють фари із полікарбонату. Це міцний і легкий матеріал, але у догляді він складніший за скло.

Фото: pixabay.com

На автомийках фари можна почистити та відполірувати, але така послуга коштує додаткових грошей. Існують доступніші альтернативи, які можна використовувати в домашніх умовах.

Читайте також: Як правильно мити машину в домашніх умовах: 8 порад, щоб не було розводів.

Ефективну пасту для очищення пожовклих фар готують лише з чотирьох інгредієнтів. Вам знадобиться 1 столова ложка соди, 3 столові ложки зубної пасти, чверть шматка твердого мила (підійде як господарське, так і туалетне) та сік половинки лимона.

Мило натирають на тертці, змішують із зубною пастою, лимонним соком та содою до однорідності. Потім беруть звичайну кухонну губку, занурюють у розчин і жорстким боком ретельно миють фару. Залиште засіб діяти на кілька хвилин, потім видаліть піну і, при необхідності, протріть сухим рушником.

Зубна паста у складі засобу приховає маленькі подряпини, і фари автомобіля після такої процедури стануть чистими та блискучими.

Фото: pixabay.com

Щоб захистити плафон від швидкого помутніння, час від часу можна використовувати такий лайфхак, або придбати спеціальні захисні засоби для фар. Також деякі водії клеять захисну плівку, яка захистить фари від мікроскопічних подряпин та вицвітання.

Раніше ми розповідали, як позбутися запаху бензину в салоні автомобіля.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати