RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Можете загубити двигун: чого не варто робити з авто в морози

Багато власників автомобілів, навіть якщо нікуди не мають наміру їхати, все одно щодня прогрівають двигун своєї машини. Проте далеко не всі знають, що цим щоденним ритуалом можна лише загубити двигун, а користі від нього немає ніякої.

Про те, у чому полягає шкода від марного прогрівання двигуна в морозну погоду, пише Ukr.Media.

Немало дбайливих автовласників вважають за свій обов'язок щодня прогріти автомобіль, навіть якщо він після того ще добу стоятиме на місці. В лютий мороз вони сідають за кермо і прогрівають мотор, свято вірячи, що рятують його від замерзання та ймовірних збоїв у роботі. Насправді ж це не так.

Читайте також: Що має бути в авто взимку: топ – 6 предметів для кожного водія

Часто-густо цей щоденний ритуал призводить до капітального ремонту двигуна. Річ у тім, що під час нетривалого прогрівання двигуна на верхніх патрубках системи вентиляції картера утворюється конденсат. Поки мотор прогрівається, цей конденсат йому нічим не загрожує.

Та коли двигун працює нетривалий час, то волога зі стінок не встигає випаруватись і змішується з мастилом. Таким чином, замість цілком робочого мастила утворюється емульсія, яка стає для двигуна міною уповільненої дії. Звісно, що з одного-двох прогрівань непоправного не станеться. Та якщо цей ритуал повторювати щодня упродовж тривалого часу, то вважайте, що капремонт вашому мотору гарантований.

Отже, спеціалісти не радять займатися взимку прогріванням двигуна, якщо ви нікуди не їдете. Ба більше, навіть від нетривалих поїздок на короткі відстані ліпше відмовитись, бо там ви лише вкоротите віку своїй "ластівці".

Раніше "Апостроф" розповідав, про що слід пам'ятати при купівлі вживаного авто.

  • Вас також може зацікавити:

Навіщо возити в автомобілі цибулю: водіям розкрили незвичний лайфхак

Часто ламаються, ремонт дорого коштує: експерти назвали 5 найгірших кросоверів

Навіщо електронні ключі від авто тримають в холодильнику: цікавий лайфхак