RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ці чотири звички можуть призвести до аварії: на що потрібно звернути увагу водіям

Велика кількість автомобілістів з досвідом набувають власних звичок за кермом. Проте деякі з них можуть негативно вплинути на вашу безпеку за кермом авто.

Про чотири з них розповідає "Апостроф".

Читайте також: Які легкові авто найчастіше приганяють в Україну: свіжий рейтинг

Ігнорування правил дорожнього руху

Правила дорожнього руху є головним інструментом, що дозволяє регулювати обов’язки всіх учасників руху та налагоджувати єдиний порядок дорожнього руху. Натомість звичка ігнорувати правила дорожнього руху може призвести до виникнення потенційної дорожньо-транспортної пригоди. Порушення дорожніх знаків, неправильний перетин дорожніх смуг чи ігнорування сигналів світлофора (в деяких випадках - регулювальника) може збільшити ризик утворення ДТП чи виникнення інших загроз.

Перевищення швидкості за несприятливих погодних умов

Керування автомобілем на високій швидкості потребує ще більш ретельного контролю ситуації. Проте несприятливі погодні умови – дощова та вітряна погода, снігопад чи ожеледиця – може створити додатковий ризик безпековій ситуації на дорозі. Перевищення швидкості в таку погоду може призвести до втрати контролю над авто через погану видимість дороги, опір повітряних потоків чи слизьке покриття.

Пересування на авто зі зношеними шинами

Для стабільного руху дорожнім покриттям важливо забезпечити стале зчеплення шин з дорогою. Проте рух на зношених шинах не може гарантувати чіткого зчеплення з покриттям, особливо якщо дорога буде мокрою чи слизькою. Зношені елементи шин не лише ускладнюють рух, а й також здійснюють значний вплив на швидкість гальмування (збільшує довжину гальмівного шляху).

Використання авто без попередніх перевірок

Використання автомобіля без попередніх технічних оглядів може призвести до серйозних наслідків як для власника транспортного засобу, так і для безпеки дорожнього руху в цілому. Водій, що не проводить щоразові технічні огляди перед виїздом (наприклад, перевірка мастила чи кількість гальмівної рідини), створює додаткові умови для виникнення ДТП.

Ці звички можуть негативно вплинути на досвід автомобілістів та створити ризик виникнення небезпечних дорожніх ситуацій як для самого водія, так і для решти учасників дорожнього руху. Саме тому обережність, увага та чітке дотримання правил дорожнього руху допоможе боротись з негативними звичками та знизити рівень виникнення можливих ДТП.

Нагадаємо, раніше ми писали, яка ще одна категорія українців може отримати права на спецавто.

  • Вас також може зацікавити:

В лідерах Mercedes-Benz за 142 млн доларів: названо десять найдорожчих автомобілів у світі

Українці можуть відновити водійські права в ще одній країні Європи

Для чого потрібні в авто прищіпки для білизни: корисні лайфхаки для водіїв