RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як знизити витрату палива в авто: топ-10 лайфхаків для водіїв

Щоразу, як водії спостерігають за зростанням цін на бензин, вони починають шукати відповідь на питання: як можна ефективно знизити рівень витрати палива в авто.

"Апостроф" підготував топ-10 порад для водіїв, які хочуть зменшити споживання палива.

Читайте також: Смертельна ДТП в в Києві: авто наїхало на жінку на парковці, поліція почала розслідування

Заміна свічок запалювання

Це може бути однією з проблем, що впливає на збільшення кількості споживаного палива. Якщо вони сильно брудні чи давно зношені, то можуть підвищувати витрати бензину на 20-40% від норми. Проте це лише у тому випадку, коли вони дійсно несправні. Свічки не варто змінювати "про всяк випадок". Необхідно керуватись їх станом. Так, до прикладу, при використанні якісного бензину свічки можна змінювати раз на 100 тис. км.

Якісне пальне

На автозаправках можна помітити, що ціна на більш якісне пальне буде дещо вищою. Проте саме використання висококласного бензину дозволить зекономити на загальному технічному ремонті авто. Чистота бензину також впливає на витрати палива. Забруднене або низькоякісне паливо може призвести до засмічення фільтрів, форсунок та інших компонентів системи подачі палива, що знижує ефективність спалювання та підвищує витрати палива.

Мінімізація використання додаткових приладів

Використання кондиціонера, навігатора та інших додаткових пристроїв може збільшити навантаження на двигун, що призводить до більшого споживання палива. Проте такі елементи, як обігрів скла, напряму впливають на питання безпеки водія. Тому на таких речах економити не варто.

Легкий старт та плавне гальмування

Різке прискорення та гальмування збільшують споживання палива. Тому водії, котрі бажають в цьому плані зекономити, мають оволодіти майстерністю плавного руху.

Менша вага

Велика навантаженість вашого транспорту буде сприяти швидкій витраті палива за рахунок збільшення аеродинамічного опору. Краще уникати перевантажень автомобіля додатковою вагою.

Правильне моторне масло

Водіям рекомендується обрати правильне моторне масло для свого транспорту. Використання моторного масла, рекомендованого виробником, що має низький коефіцієнт в’язкості, може зменшити внутрішній опір у двигуні та підвищити його ефективність.

Відповідні шини

Водії мають регулярно перевіряти тиск в шинах. Адже при низьких показниках колесо може вистрілити, при цьому значно збільшивши рівень споживання пального. Проте не варто також "перебільшувати" та давати занадто високий тиск. В такому разі маневреність авто погіршується, а протектор зношується швидше.

Вимкнення двигуна на простоях

Якщо ви зупинили автівку та плануєте тривалий час залишатись на місці, найкраще вимкнути двигун, аби оптимізувати кількість використаного пального. Вимкнення двигуна під час простою є ефективним способом зниження витрат та зменшення викидів шкідливих речовин. Ця практика особливо корисна в умовах міського циклу руху, де часті зупинки на світлофорах або у заторах змушують двигун працювати на холостому ходу, витрачаючи паливо без необхідності.

Оптимізація маршруту

Сплануйте наперед оптимальний маршрут до точки прибуття. Зазвичай мобільна карта чи навігатор пропонуватимуть кілька варіантів, серед яких один буде найкоротшим. Крім того ефективне планування маршруту дозволяє уникнути заторів, зайвих зупинок і об'їздів, що збільшують витрату палива та знос автомобіля.

Економне водіння

Для економії палива автомобілісти мають оволодіти особливим стилем керування, який дозволяє знизити витрату палива та зменшити знос транспортного засобу. Зокрема, це:

  • рівномірне прискорення;
  • передбачуване водіння;
  • використання круїз-контролю (за наявності);
  • економне гальмування;
  • обмеження максимальної швидкості;
  • підтримка автомобіля у технічно хорошому стані та інше.

Застосування принципів економного водіння може значно зекономити кошти та зробити водіння більш безпечним і екологічним.

Нагадуємо, що раніше "Апостроф" розповідав, як підготувати своє авто до весняного сезону 2024.

  • Вас також може зацікавити:

Які вживані авто купують українці: топ-10 рейтингу 2024 року

Який вигляд матиме новий електрокар від Renault в 2024 році: унікальні фото і відео

Найдешевші електрокари в Україні: названо топ-5 моделей