RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Більшість водіїв її не помічає: яка важлива роль у стрілочки біля індикатора рівня пального

Найчастіше водії не звертають увагу на цю позначку біля показника рівня пального. Проте якщо придивитись, то на деяких автівках можна побачити маленьку стрілочку біля позначки бензобака, яка відіграє особливо важливу роль.

Далі “Апостроф" розкаже, для чого виробники її додали.

Читайте також: "Колісний" лайфхак: навіщо водії висмикують шипи із шипованих шин

Особлива цінність маленької стрілочки або вказівника на приладовій панелі біля іконки бензобака полягає в тому, що вона показує, з якого боку автомобіля розташований бензобак. Весь секрет полягає саме в цьому. Адже дуже часто водії, особливо якщо лише нещодавно придбали автівку, можуть забувати, з якого боку в них розташований бензобак.

Це особливо корисно, коли ви приїжджаєте на заправну станцію і не пам'ятаєте або не знаєте, з якого боку відкривати бензобак, щоб заправити авто. Завдяки цьому вказівнику, водії можуть швидко і без зайвих маневрів розташувати автомобіль правильно до заправного пістолета.

Крім того, ця позначка особливо корисна для водіїв-початківців, адже часто вони губляться, коли під'їжджають до заправки. Подібна позначка стане в пригоді і тим водіям, котрі сідають за кермо не свого автомобіля, а, наприклад, друзів чи знайомих. Це призводить до того, що вони заїжджають не тим боком і їм доводиться робити це ще раз.

Ситуації бувають різні і завжди корисно швидко зорієнтуватись в конструкції автомобіля.

Раніше ми також розповідали про вісім найбільш "загадкових" кнопок у машині.

  • Вас також може зацікавити:

Водіям готують черговий "сюрприз": в Раді хочуть ввести нові штрафи

Як уникнути аварій і ДТП в тумані: поради з безпечного водіння авто

Наліпка з фарою під капотом авто: що вона означає