RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Будуть штрафувати з 1 квітня: що треба знати українцям у Німеччині

На українських автомобілістів у Німеччині чекає неприємний сюрприз з 1 квітня 2024 року. Громадян без німецької реєстрації авто почнуть штрафувати.

Про це інформує видання Deutsche Welle.

Читайте також: Доведеться викласти більше: українці будуть по-новому платити податок на авто

Як пояснюють журналісти, українцям, які обрали для проживання Німеччину та перебувають в країні понад один рік, потрібно в обов'язковому порядку зареєструвати транспорт. Якщо не зробити це до кінця березня, то потрібно буде готувати гаманці через дію чималих штрафів.

Тому усім без винятку громадянам, які мають авто, необхідно замінити номери на німецькі та поставити транспорт на облік.

За недотримання такого правила покарання становитиме 70 євро. окрім того, власникам машин вручатимуть штрафні бали. Якщо назбирати таких вісім штук, то можна попрощатися з водійським посвідченням.

Зараз у Німеччині існують певні особливості щодо реєстрації українських автомобілів. Проте після набуття чинності нових правил буде невідомо, що робити у разі, якщо громадяни пересуваються на транспорті, зареєстрованому на іншу особу. Є багато інших питань, зокрема, щодо технічного огляду, який необхідно проходити перед реєстрацією. Цілком ймовірно, що не всі зможуть його пройти.

Українським громадянам потрібно поспішити до 1 квітня укласти спеціальну страховку, середня вартість якої дорівнює 400 євро на рік.

Раніше ми також розповідали про вісім найбільш "загадкових" кнопок у машині.

  • Вас також може зацікавити:

Водіям готують черговий "сюрприз": в Раді хочуть ввести нові штрафи

Як уникнути аварій і ДТП в тумані: поради з безпечного водіння авто

Наліпка з фарою під капотом авто: що вона означає