RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Україна скоро переходить на літній час: як перевести годинник в авто

Українці у ніч із суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня 2024 року, переведуть на годину вперед стрілки годинника. Водіям теж потрібно перевести стрілки годинників у своїх авто.

"Апостроф" розповідає, як це зробити правильно.

Читайте також: В Україні можна перереєструвати авто після встановлення ГБО: які документи потрібні

Сучасні автомобілі

Як правило, фактично всі авто оснащені бортовими годинниками. Найбільш сучасні здійснюють переведення автоматично, однак не всім пощастило. У багатьох машинах годинник досі необхідно переводити вручну.

Так, на "автоматі" годинник переводиться в транспорті, який підключається до мережі – за допомогою SIM-карти, Wi-Fi, чи по телефону. Якщо маєте автоновинку преміального класу - там система зробить все сама.

Багато авто, обладнаних штатною навігаційною системою, теж можуть переводити час автоматично. Сигнал GPS містить дані про координати супутника та час на його годиннику.

У переважній більшості машин для переведення годинника необхідно зайти в меню медіаситеми чи бортового комп'ютера. Можна скористатися також інструкцією користувача, пошукавши в інтернеті чи зателефонувавши дилеру для консультації.

Застарілі моделі авто

У старих чи бюджетних авто годинник переводять двома-трьома кнопками, з яких одна відповідає за годинник, а інша - за хвилини (також іноді буває кнопка Set).

Переважно такі кнопки ховають від випадкових натискань. Для того, щоб їх натиснути, необхідний олівець, зубочистка чи інший тонкий та гострий предмет.

На янгтаймерах ще зустрічаються годинники, які потрібно переводити за допомогою головки, як механічний наручний годинник. Зараз такий раритет зустріти можна рідко.

Раніше ми також повідомляли про те, що українці по-новому сплачуватимуть податок на авто.

  • Вас також може зацікавити:

Водіям готують черговий "сюрприз": у Раді хочуть запровадити нові штрафи

Як уникнути аварій та ДТП у тумані: поради щодо безпечного водіння

Наклейка з фарою під капотом авто: що вона означає