RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як дізнатись за номером звідки авто: таблиця по областях

Реєстраційний номер на автомобілі може розповісти багато цікавої інформації за умови, якщо її правильно розшифрувати. Автомобільний номер містить унікальну комбінацію літер і цифр, що дозволяє не лише ідентифікувати транспортний засіб, але й дізнатися про регіон його реєстрації.

Тому далі "Апостроф" розкаже, як за номерами дізнатись, з якої області автівка.

Читайте також: Автохімія не знадобиться: як легко почорнити шини на авто

Реєстраційні номери на українських авто є загадкою на дорогах, розгадати яку зможе не кожен.

На сьогодні в Україні автомобільні номери випускаються відповідно до стандарту ДСТУ 4278:2004. Також багато водіїв продовжують користуватися номерами, виданими згідно з раніше чинними нормами ДСТУ 3650-97.

У 1994 році було введено перший національний стандарт реєстраційних номерів ДСТУ 25/88-94, ключовою особливістю якого стала наявність на номерних знаках символіки національного прапора – у жовто-блакитних кольорах.

Відповідно до коду, що вказується на номерах у вигляді двох великих літер, можна дізнатись адміністративний регіон, де транспортний засіб було зареєстровано. Кожна комбінація літер має своє відповідання до певної області або спеціального статусу транспорту. Зокрема ось карта з кодами автомобілів відповідно до кожного регіону.

Важливо вказати, що ідентифікація регіону реєстрації транспортного засобу здійснюється лише за допомогою першої пари літер, тоді як інші символи слугують для формування унікального реєстраційного номера, що в майбутньому дозволить збільшити кількість можливих комбінацій.

Для цієї мети вибираються тільки ті літери української абетки, які мають відповідники в латиниці – це допомагає забезпечити безперешкодний в'їзд та виїзд автомобіля за межі країни.

Таблиця номерних знаків України

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як витрачати менше палива і заощадити гроші на АЗС.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві сталася страшна аварія з перекиданням: момент зафіксували камери спостереження

У Києві ввели "літній" режим: на яких вулицях можна розганятися до 80 км/год

В Україні водіїв штрафують за неправильний колір поворотників: яка зараз сума покарання