RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Небезпечно для гаджета і авто: водіям назвали помилки при зарядці смартфона

Використовуйте якісні адаптери та кабелі, звертайте увагу на вихідну потужність та не зловживайте процесом заряджання. Такі нехитрі дії дозволять продовжити термін служби вашого гаджета та експлуатацію автомобіля.

Про це повідомляє "Апостроф".

Зарядка смартфона в автомобілі стала звичайною справою для багатьох водіїв, адже це дозволяє залишатися на зв'язку та користуватися навігаційними програмами під час поїздок.

Читайте також: Який вигляд матиме новий електрокар від Renault у 2024 році: унікальні фото і відео

Тим не менш, існує ряд помилок, які можуть призвести до небажаних наслідків як для гаджета, так і для автомобіля.

Використання неякісних адаптерів

Вибір дешевого або неякісного адаптера для заряджання може призвести до таких проблем, як перегрівання та коротке замикання. Це може не тільки пошкодити сам адаптер, але й вивести з ладу прикурювач автомобіля.

Щоб уникнути подібних неприємностей, рекомендується придбати адаптери з багаторівневим захистом від цих ризиків.

Неправильна вихідна потужність

При покупці адаптера для заряджання необхідно звернути увагу на його вихідну потужність. Для оптимального результату рекомендується використовувати адаптери з вихідною потужністю не менше 2А або 2,4А. Пристрої з меншою потужністю, наприклад, 1А, призведуть до повільної зарядки, особливо якщо ви користуєтеся одночасно навігатором або іншими енергомісткими додатками.

Використання неякісних кабелів

Не менш важливо використовувати якісний кабель для заряджання. Дешеві або неякісні дроти можуть легко перетиратися або ламатися, що створює ризик перегріву та короткого замикання. Для підвищення надійності фахівці рекомендують використовувати кручені кабелі.

Надмірна зарядка

Надмірне заряджання смартфона в автомобілі також може негативно вплинути на електросистему. Це особливо актуально для автомобілів з невеликими батареями, які не призначені для тривалого використання навігаційних програм або інших енергоємних функцій.

У таких випадках тривала зарядка смартфона може призвести до розрядки автомобільної батареї й проблем із запуском двигуна.

Дотримання цих простих правил допоможе уникнути неприємних наслідків для вашого смартфона та автомобіля під час заряджання в дорозі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко очистити лобове скло від розводів.

  • Вас також може зацікавити :

У Європі назвали найгірші літні автомобільні шини

Як дізнатись за номером звідки авто: таблиця по областях

Автохімія не знадобиться: як легко почорнити шини на авто