RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Штрафувати не будуть: що зміниться для водіїв з 1 травня

З 1 травня водії не зобов’язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар автомобіля, якщо вони рухаються поза населеними пунктами – ця норма дії в період з 1 жовтня по 1 травня, щоб зменшити кількість ДТП в осінньо-зимовий період.

Про це йдеться в Правилах дорожнього руху.

Читайте також: В Україні готують нові правила реєстрації вживаних авто: якими будуть зміни

Відповідно до пункту 9.8 ПДР, під час руху механічних транспортних засобів у світлу пору доби водії всіх механічних транспортних засобів поза населеними пунктами повинні вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності – ближнє світло фар. Це передбачено з метою позначення транспортного засобу, що рухається, щоб зменшити кількість ймовірних дорожньо-транспортних пригод через недостатню видимість.

Проте вже з 1 травня ця норма традиційно скасовується, адже згідно з правилами вона діє в період з 1 жовтня по 1 травня. Тому вже скоро це не вважатиметься порушенням правил дорожнього руху.

"З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар", - зазначається у ПДР.

Варто також нагадати, що невиконання цього правила водіями в період з 1 жовтня по 1 травня могло призвести до зупинки транспортного засобу правоохоронцями для роз’яснення, яке саме правило порушив водій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про лайфхак з зарядки телефону в авто.

  • Вас також може зацікавити:

Які авто найкраще підходять для родин з немовлятами: топ-8 моделей

Не доводьте до біди: чому водіям не варто включати музику під час їзди

Відмовили гальма? Що заборонено робити водіям, аби не потрапити в ДТП