RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зекономить аккумулятор: лайфхак з зарядки телефону в авто

Заряджання мобільного телефону в автомобілі - дуже зручна опція під час тривалих поїздок або коли ви проводите багато часу в пробках. Слід навчитися робити це правильно і без шкоди для акумулятора.

Про те, як правильно заряджати телефон у машині, щоб не зіпсувати акумулятор, розповів "Апостроф".

Мало хто замислюється про те, що неправильна зарядка може завдати шкоди акумулятору як телефону, так і автомобіля, і тим більше далеко не всім відомо як убезпечити те й інше від поломки.

Читайте також: ”Золоте” правило: що потрібно знати користувачам під час заряджання смартфона

Ось лише кілька корисних порад:

  • Придбайте хороший блок живлення автомобіля. Це допоможе уникнути проблем із низьким зарядом батареї, оскільки такий блок живлення може забезпечити потужність, аналогічну настінним зарядним пристроям. Таким чином, у вас буде можливість заряджати телефон без ризику пошкодження акумулятора.
  • Виберіть порт для заряджання. Використання порту з низьким споживанням енергії може призвести до пошкодження акумулятора телефону та кабелю для заряджання. Тому рекомендується використовувати порт з високим енергоспоживанням, який забезпечить більш стабільну та ефективну зарядку.
  • Заряджання телефону в машині може призвести до швидкого розрядження акумулятора автомобіля. Це особливо актуально для старих автомобілів або автомобілів, де ця важлива деталь вже зношена. Тому, якщо ви помічаєте, що акумулятор розряджається швидше, ніж звичайно, варто обмежити зарядку телефону в автомобілі.
  • Використовуйте портативний зарядний пристрій. Якщо ви не впевнені в його якості та надійності, то краще просто почекати, поки не повернетеся додому і там зарядіть свій телефон. Вкрай обережними рекомендуємо бути і у разі сумнівів у надійності акумулятора – у такій ситуації настійно радимо скористатися іншими способами заряджання.

Крім основних рекомендацій, варто зазначити, що деякі автомобілі мають спеціальні порти для заряджання пристроїв, які більш безпечні та ефективні для заряджання телефону.

Якщо ваш автомобіль має таку функцію, рекомендується використовувати її для заряджання телефону. Ці прості заходи допоможуть зберегти акумулятори в хорошому стані та уникнути неприємних ситуацій із розрядкою важливих пристроїв.

Раніше ми повідомляли про те, як прискорити заряд батареї смартфона та продовжити її "життя".

  • Вас також може зацікавити:

Прийдеться викласти більше: українці по-новому платитимуть податок на авто

Батареї міняти не потрібно: лайфхак зі збільшенням запасу ходу електромобіля

Як уникнути аварій і ДТП у тумані: поради з безпечного водіння