RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Влада взялася за торгівлю вживаними автівками: що буде найближчим часом

Ціни на вживані автомобілі в Україні можуть подорожчати, якщо торгівля ними буде здійснюватися через спеціалізовані салони.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Читайте також: В Україні з 4 травня ввели новий знак для авто

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №9083, мета якого - полегшити для спеціалізованих підприємств торгівлю вживаними автомобілями.

Наразі більшість операцій з купівлі-продажу вживаних авто здійснюється між фізичними особами, і таким чином вони не обкладаються оподаткуванням. Натомість торгівля через автосалони дозволить стягувати з таких операцій податки. За оцінками голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, від продажу автівки "в білу" держава отримує в середньому 19,8 тисячі гривень.

Але це у свою чергу може призвести до зростання цін на вживані автомобілі.

"Ймовірно ціни на авто в салонах будуть дещо вищими, ніж у перекупників чи приватних осіб", - сказав у розмові з "Апострофом" директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting Олег Омельницький.

Утім, за його словами, від салонів можна буде очікувати на більш якісний сервіс: "В салоні покупець знатиме, що авто перевірене на предмет того, що воно не знаходиться в угоні, що він зможе безпечно його випробувати, і що йому нададуть певні гарантії щодо підготовки його до продажу. А розрахунок можна буде здійснити через банк".

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає, що зростання цін на вторинному ринку авто не має статися.

"Цей закон не забороняє громадянам продавати автомобілі з рук в руки або користуватися послугами перекупників, як вони це роблять зараз, він тільки дозволяє автодилерам також долучитися до цього ринку, - сказав експерт у коментарі виданню. - І зрозуміло, що якщо салони пропонуватимуть машини дорожче, ніж перекупники, то покупці до них просто не прийдуть. Тож навряд чи дилерам вдасться підвищити ціни".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

  • Вас також може зацікавити:

Законом про розмитнення авто в Дії можуть скасувати перевірки технічного стану авто – нардеп Заблоцький лобіює поправку

Переоформлення авто під час війни: які документи вимагають і скільки коштує

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні