RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

​З-під капота пар і дивний запах: що робити у випадку перегріву двигуна

Неналежний догляд, пошкодження деталей та високі температури повітря можуть призвести до перегріву двигуна вашого авто. Актуальні поради, якщо така неприємність застала вас у дорозі.

Про це повідомляє видання "SUV News".

Читайте також: Як керувати авто зі спущеним колесом: чіткий алгоритм дій

Якщо під час руху ваш автомобіль почав видавати дивні звуки, з’явився дивний запах, температура різко підвищилась, а з-під капота йде густа пара, то проблема очевидна – перегрів та ймовірна поломка двигуна.

Звичайно, що в першу чергу слід знайти слушне та безпечне місце для зупинки авто. Перегрітий двигун може завдати пошкоджень металевим деталям, прокладкам та іншим частинам.

Якщо ви не впевнені, що саме трапилось з двигуном та як розв’язати наявну проблему, то ліпше викликати евакуатор. Самостійний ремонт без неналежної кваліфікації та інструментів може вилитись у серйозні наслідки та, як результат, ще дорожчий ремонт. Але що точно варто зробити – відійти від автомобіля на безпечну відстань.

Якщо ви впевнені у своїх силах автомеханіка та бажаєте самостійно вирішити проблему перегріву, то спробуйте перевірити рівень охолоджувальної рідини. Для цього підніміть капот і знайдіть пластиковий бак з рідиною, на якому зображена позначка, що схожа на хвилі води. Якщо рівень рідини низький або її зовсім немає, це може означати витік.

Ще один спосіб перевірки рівня охолоджувальної рідини – позначки на радіаторі. Варто зачекати, поки двигун охолоне, а потім обережно зняти кришку радіатора, щоб уникнути опіків парою. Бак радіатора має мінімальний та максимальний рівні, тому коли рівень рідини низький, то варто долити її до потрібного рівня. Якщо у вас немає з собою охолоджувальної рідини, а температура вища за нуль, то можна використати звичайну воду.

Також слід перевірити шланги на наявність пошкоджень, через які може витікати охолоджувальна рідина. Шланги ви можете замінити самостійно, використовуючи гумові трубки та затискачі.

Якщо ви додали охолоджувальну рідину і не помітили серйозних витоків та інших пошкоджень, то можна продовжити рух, але тільки на короткі відстані.

Якщо знову почався перегрів двигуна або виникають інші проблеми, то краще уникнути ризику і все ж таки викликати евакуатор.

Раніше ми розповідали про десять найкращих авто для родин з дітьми.

  • Вас може зацікавити:

Допоможе один засіб: як надовго позбутися від пилу на передній панелі авто

Паніка не допоможе: що робити водієві, який потрапив у ДТП

Що робити водіям під час сильної спеки: поради, від яких залежить життя