RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Принцесу Лею поховали в урні у формі таблетки антидепресанту

Прах американської акторки Керрі Фішер, яка прославилась завдяки ролі принцеси Леї в кіносазі "Зоряні війни", поховали в урні, що нагадує величезну таблетку антидепресанту "Прозак", повідомляє ВВС.

Акторка ніколи не приховувала своїх психологічних проблем. Її брат Тедді Фішер пояснив, що така незвичайна форма урни була обрана через те, що таблетки "Прозак" були одними з найулюбленіших речей акторки.

""Вона любила її, і вона лежала в її будинку, і Біллі (дочка Керрі Фішер - ред.) і я вирішили, що саме там вона захотіла б бути", - відзначив він.

Керрі Фішер померла у віці 60 років від серцевого нападу. Вона була похована разом зі своєю матір'ю, акторкою Деббі Рейнольдс, яка померла наступного дня після дочки.

Окрім кремації Керрі Фішер та вибору урни, ніякі подробиці про похорони не відомі.

"Прозак" - один з найпопулярніших антидепресантів у світі. "Прозак" та подібні йому антидепресанти відносяться до селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну (СІЗЗС) і діють у такий спосіб: вони сповільнюють виведення з мозку так званих "нейромедіаторів" (хімічних речовин, які допомагають передати імпульс між нервовими волокнами), зокрема, серотоніну - "гормону радості".