RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зниклий у "ДНР" російський акціоніст вийшов на зв'язок

Бойовики "ДНР" видворили зі своєї території російського акціоніста і ЛГБТ-активіста Олега Васильєва.

Близько 22:15 за московським часом супутниця росыянина Вікторія Мірошниченко повідомила "Медузі", що вона і Васильєв знаходяться в Росії, їдуть у Ростов-на-Дону і що з ними "все нормально".

Раніше одна з подруг активіста повідомила, що мати Васильєва отримала від нього SMS "з кордону" з номеру Вікторії Мірошниченко. До цього його знайомі повідомили, що, за деякими відомостями, проросійські бойовики відпустили їх ще "в обід", проте зв'язок з ними після цього встановити не вдалося.

Нагадаємо, 31 січня у "ДНР" зник російський акціоніст Олег Васильєв, який мав намір, за одними відомостями провести у окупованому Донецьку пацифістський мітинг, а за іншими - зняти там фільм.

Олег Васильєв - російський опозиційний активіст, колишній учасник арт-групи "Війна". Він брав участь у скандальній акції "Пам'яті декабристів" ("страта геїв і таджиків у Ашані"), під час якої Васильєва було символічно підвішено у торговому залі продуктового гіпермаркету. Президент РФ Володимир Путін прокоментував цю акцію, назвавши Васильєва підвішеним "опудалом єврея".