RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Організатори "Євробачення" зробили заяву з приводу санкцій проти Києва

Організатори міжнародного музичного конкурсу "Євробачення" спростували інформацію, яка з'явилася в деяких ЗМІ, про те, що через російську співачку Юлію Самойлову, якої заборонили в'їзд в Україну, Києву загрожують санкції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У виданні зазначається, що про санкції "Євробачення" проти Києва повідомив швейцарський таблоїд Blick, пославшись на главу Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Дельтенре.

Таблоїд навів кілька цитат Дельтенре, де вона говорить про те, що поведінка України абсолютно неприйнятна і "Євробачення" має об'єднувати людей, а не налаштовувати їх один проти одного. Далі, вже у непрямій промови, в публікації стверджувалося, що ЄМС нібито готова застосувати щодо України санкції, аж до тимчасового відсторонення від "Євробачення".

У ЄМС підтвердили, що пряма мова Дельтенре наведена вірно, однак повідомили, що решта є домислами журналістів.

Також організатори "Євробачення" відзначили, що напружено працюють над тим, щоб всі 43 учасника "Євробачення" змогли виступити в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше організатори міжнародного конкурсу вказали на те, що Росія не прагне брати участь в "Євробаченні".