RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Не тисніть: Україна відповіла на ультиматум організаторів Євробачення з приводу Самойлової

У відповідь на загрозу виключити Україну з проведення Євробачення в разі, якщо конкурсанта з РФ Юлії Самойлової не дозволять виступити в Києві, Наглядова рада громадської телерадіокомпанії України закликав Європейський мовний союз поважати державний суверенітет.

Про це йдеться в заяві НРТУ у відповідь на лист директора ЄВС Інгрід Делтенре до прем'єр-міністра України Володимиру Гройсману, повідомляє УНН.

У НРТУ заявили, що Самойлова порушила суверенітет України, коли відвідала аннексированный Крим без дозволу. При цьому зазначили, що крім Росії жодна з країн не оскаржує таку кваліфікацію дій виконавця, тому що жодна європейська країна не визнає приналежність Криму РФ.

"Це істотно суперечить заявам пані Інгрід Делтенре про "аполітичність" Євробачення", оскільки фактично пані Делтенре переходить на бік Російської Федерації у влаштованої російською стороною політичної провокації", - сказано в заяві.

У ній наголошується, що вимоги скасувати рішення СБУ цілком може розглядатися як втручання у внутрішні справи України. Також в НРТУ вважають, що загрози покарати телекомпанію суперечать базовим демократичним цінностям.

"Закликаємо пані Інгрід Делтенре, і в її особі, Європейський мовний союз, поважати суверенітет України, не перетворювати Європейський мовний союз на інструмент посилення чужих політичних маніпуляцій і не перешкоджати такими заявами нормальному і повноцінному проведенню конкурсу - як у цьому році, так і в майбутньому. Закликаємо також уникати погроз про виключення України з числа учасників конкурсу Євробачення", - зазначили в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", організатори "Євробачення" зробили заяву з приводу санкцій проти Києва.