RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Моделюється "гетто": Скрипка прокоментував розмову з російськими пранкерами

Відомий український музикант Олег Скрипка прокоментував розмову на мовну тематику з російським пранкером, який представився міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

На його думку, телефонний дзвінок фейкового міністра внутрішніх справ Арсена Авакова став частиною інформаційної атаки, що розпочалася публікацією фрази про "гетто для російськомовних", і яку націлено не проти нього особисто, а проти всього українського суспільства.

"Моделюється"гетто". До цього залучені вже і телефонні хулігани. Ті ж, що пробивали захищені канали зв'язку, розігруючи Петра Порошенка, Реджепа Ердогана, Олександра Лукашенко або Джона Маккейна. Українське суспільство розбурхують, змушують нас виправдовуватися, втрачати час на цькування один одного", - написав Скрипка на своїй сторінці у Facebook.

Він підтвердив, що приносить вибачення всім, кого могли зачепити його висловлювання.

"Ще раз прошу вибачення у тих, хто сприйняв зовнішню інформаційну диверсію як особисту образу. Не ставлю під сумнів право кожного говорити і думати рідною мовою. Але і українці, які складають у державі більшість, мають право вимагати поваги до своєї культури і мови. Так ми разом побудуємо свій український світ. Вважаю цю тему для себе вичерпаною", - підсумував музикант.

Нагадаємо, раніше Олег Скрипка викликав фурор своєю фразою про гетто, куди треба відправити російськомовних громадян України за нездатність або небажання вивчити українську мову.