RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Друг Путіна Стівен Сігал став персоною нон грата в Україні: опубліковано документ

Слідом за низкою російських знаменитостей заборону на в'їзд в Україну отримав голлівудський актор Стівен Сігал, який є другом президента РФ Володимира Путіна.

СБУ на п'ять років заборонила йому в'їзд в Україну, про що йдеться у відповіді спецслужби на запит "Апострофа".

"Користуючисьчастиною 1 статею 13 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та статею 7 Закону України "Про основи національної безпеки України", Службою безпеки України прийнято рішення про заборону виїзду в Україну вказаній особі терміном на 5 років", - підкреслили в СБУ.

"Рішення про заборону в'їзду в Україну приймається в разі якщо є достатньо інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБУ", - уточнили в СБУ.

У 2014 році актор виступав у Криму на тлі прапорів терористів так званої "ДНР". У листопаді 2016 року Сігал отримав громадянство Росії.

Нагадаємо, раніше Стівен Сігал був включений в список "Миротворця". При цьому в 2015 році на запит "Апострофа" в СБУ відповіли, що тоді рішення про заборону йому в'їзду в Україну не приймалося.