RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відомо про смерть відомого українського художника

У Києві на 65 році життя помер відомий український художник, графік, ілюстратор, член Академії мистецтв України Сергій Якутович.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка Тетяна Шпайхер.

За інформацією інтернет-видання Gazeta.ua, яке посилається на жінку, яка кілька років доглядала за художником, він помер у лікарні Феофанія.

Якутович народився в 1952 році в родині художників. Його батько Георгій відомий по роботі над фільмом "Тіні забутих предків", а мати – Олександра Павловська була ілюстратором дитячих книг і викладала в школі.

На фото Сергій Якутович/ litakcent.com

Художник залишив після себе ілюстрації 160 видань, серед яких 17 томів сучасної української літератури. Також зробив внесок у кінематограф. Якутович був головним художником фільму Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу", телефільмів "Ще як були ми козаками", "Втрачений рай". Також працював над створенням відомого фільму Володимира Бортка "Тарас Бульба".

На виставці в Ашгабаті видання роману Ліни Костенко "Берестечко" з ілюстраціями Якутовича визнали найкращою ілюстрованою і художньо оформленої книгою.

Талант Якутовича не раз відзначали на різноманітних конкурсах та фестивалях. Він був лауреатом Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Як повідомляв "Апостроф", помер керівник Норильського повстання Євген Грицяк.