RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вірить, що її фани виведуть танки з Донбасу: член НСТУ розповіла про розмову з MARUV про війну і політику

Співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі на "Євробачення" в 2019 році і відмовилася їхати на конкурс, щиро вірить, що люди, перед якими вона виступає в Росії, "поїдуть на Донбас і виведуть танки".

Про це ефірі телеканалу UA:Перший розповіла член правління НГТУ Олександра Кольцова, передає "Новое Время".

Вона поділилася нюансами переговорів з артисткою. За її словами, MARUV відразу сказала, що не готова говорити про політику, це не її тема. Вона хотів, щоб її ім'я було пов'язане тільки з музикою.

"MARUV вірить в об'єднуючу силу, її вплив на людей, і їй було б дуже неприємно, якби її ім'я пов'язували з політикою. А де закінчується політика і починається культурна дипломатія ми не змогли знайти цю межу. Ми в цьому бачимо ризики як суспільний мовник. Артист для себе теж бачить ряд ризиків. тому зійшлися на тому, що краще не ризикувати", - пояснила член правління НСТУ.

Кольцова заявила, що з MARUV поза контрактом обговорювали, як вона бачить свою функцію як посла України.

"Але ти виходиш від України на міжнародну арену і у тебе повинна бути якась риторика. Ми почали обережно питати, що вона думає, крім того, що "мир" і "я поєдную"... І вона правда не цікавиться, що відбувається в політичному процесі України і, як це виглядає з боку. І вона правда любить Україну і вона хоче представляти Україну", - зазначила вона.

"Але любить ту версію України, яка не деталізована політичними нюансами, я б так сказала. І це дуже свіжа наївна картина. Але вона не додасть країні бонусів, так як цією риторикою користуються ті, хто на наступних виборах буде говорити, що нам треба сідати і домовлятися, можливо, за рахунок втрати територій. І коли ми запитуємо: "Аня, ти правда віриш, що люди, перед якими ти виступаєш, поїдуть на Донбас і виведуть танки". Вона відповідає: "Так", - додала представник НСТУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше MARUV виступила з офіційною заявою, в якому розкрила деталі договору, з якими вона була не згодна.

Нагадаємо, що в цьому році головне музичне змагання Європи пройде в Тель-Авіві (Ізраїль). Захід буде проходити в комплексі EXPO Tel Aviv. Півфінали шоу відбудуться 14 і 16 травня, а фінал, в ході якого визначиться переможець, прогримить 18 травня.