RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Режисер "Кіборгів" зніме новий фільм про війну на Донбасі: перші деталі

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв почав обговорення сюжету для зйомок кінокартини про легендарний рейд підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади влітку 2014 року на Донбасі.

Про це повідомив сам режисер виданню "Укрінформ".

За його словами, картина буде заснована на реальних подіях, для цього збирають спогади учасників рейду і документальні свідчення.

"Думав, що більше не буду знімати фільми на тему сучасної війни. Але ми довго розмовляли і домовилися до того, що ми не можемо не зняти цю стрічку. Адже це дійсно легендарна історія, яка, наскільки мені відомо, не має аналогів у військовій історії : 1500 км по тилах ворога для того, щоб врятувати своїх бійців, своїх людей. Саме життя написала таку історію - історію перемоги, перемоги, мужності і гідності. Ну як не зняти фільм про таку історію?!" - сказав він.

Режисер зазначив, що фільм не буде представляти із себе "чистий бойовик", і в ньому будуть присутні "людські історії". Сеітаблаєв підкреслює, що жанр вже визначено - картина про рейд українських героїв буде військовою драмою.

"Працюємо над тим, щоб знайти те ядро, навколо якого будемо будувати. Треба буде зустрічатися з бійцями 95-ї бригади, командувачем десантно-штурмової військ Михайлом Забродським, багатьма іншими людьми. Ми знову хочемо побудувати фільм на реальних спогадах реальних людей. Але все це потрібно оформити в драматургії, матиме всі ознаки драматургічної архітектоніки зі своїм початком, зав'язкою, розвитком, кульмінацією і, власне, з розв'язкою", - підкреслив Сеітаблаєв.

Як відомо, про ті події уже знято документальний фільм. Подивіться його зараз.

Як повідомляв "Апостроф", кінокартина Ахтема Сеітаблаєва "Киборги" висувалася на премію Оскар від України в 2018 році.