RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Археологи заглянули в гробницю імператора Священної Римської імперії: фото унікальних знахідок

У Відні вчені за допомогою невеликих відеокамер досліджували зсередини останню незайману частину гробниці німецького імператора Священної Римської імперії Фрідріха III.

Про це повідомляє Archaeology News Network.

Гробниця імператора Фрідріха III (1415-1493 роки) знаходиться в Соборі Святого Стефана у Відні. Вона вважається одним з головних шедеврів пізнього періоду готичної архітектури. На думку дослідників, повне розкриття гробниці неможливе без пошкоджень. Тому вивчають її з крайньою обережністю.

Archaeology News Network

Наприклад, ще в 1969 році в гробниці був просвердлений невеликий отвір. Ходили чутки, що могила порожня, але згодом вони були спростовані. Саме цей отвір зараз і використовували вчені, щоб за допомогою невеликих відеокамер заглянути всередину.

Крім імператорських відзнак, вони виявили в гробниці викарбувані на замовлення монети, велике розп'яття із зображенням Ісуса і різні цінні тканини.

Також була виявлена корона, ймовірно, виконана з позолоченого срібла. На думку вчених, це один з найстаріших збережених зразків корони, який був характерний для імператорського дому Габсбургів в наступні століття.

Archaeology News Network

Повні результати дослідження будуть оприлюднені найближчим часом. Поки ж вчені обмежилися коротким описом і декількома знімками, зробленими в процесі пошуків.

Archaeology News Network

Фрідріх III правив 53 роки, він найдовше обіймав трон глави Священної Римської імперії. Крім того, він був єдиним Габсбургом, коронованим в Римі за традиціями середньовіччя. Сталося це в 1452 році. Фрідріх III, який вважається останнім імператором середньовіччя, був коронований папою Миколою V.

Його наступник Максиміліан I вважався імператором Священної Римської імперії з 1508 року. Він був реформатором. При ньому, з 1512 року імперія отримала свою нову назву - Священна Римська імперія німецької нації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під час час розкопок біля Іллінської церкви в селищі Короп Чернігівської області археологи виявили цікаву знахідку.