RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

День святого Миколая 2019: що не можна робити 19 грудня

Православні і греко-католики щорічно 19 грудня святкують одне з найулюбленіших і довгоочікуваних зимових свят - День святого Миколая. У 2019 ця дата випадає на четвер. У цей день віруючі шанують пам'ять Миколи Чудотворця, який вважається одним з найдобріших святих. Він допомагав бідним людям, дітям, морякам і мандрівникам, а також незаконно засудженим.

У День Миколая Чудотворця прийнято ходити до церкви і підносити молитву святому, просячи про благополуччя і заступництво. В цей день також прийнято залишати під подушкою подарунки, які дітвора з нетерпінням чекає протягом року. Однак існують й деякі заборони, яких варто дотримуватися. "Апостроф" розповідає, що не можна робити в свято.

Що не можна робити 19 грудня на День святого Миколая

У свято Миколая Чудотворця не можна відмовляти бідним і тим, хто просить вас про допомогу. Вважається, що якщо відмовити нужденним, то ваша сім'я сама буде в майбутньому терпіти злидні.

Небажано в цей день просити грошей у борг. Якщо виникла така необхідність, то краще зробіть це напередодні свята або наступного дня - не забирайте удачу у своїх друзів і близьких.

До Дня святого Миколая не можна залишатися і боржником. Згідно з повір'ям, якщо не роздати борги до 19 грудня, то можна відлякати від себе фінансову удачу.

19 грудня триває Різдвяний піст, якого варто дотримуватися. Заборонено їсти м'ясо, яйця і продукти тваринного походження, але довзоляється вживати рибу.

У цей день не можна сваритися, лаятися і лихословити, адже святий Миколай був дуже доброю людиною.

Під забороною також прибирання в будинку. Забороняється також прати, прасувати, шити і в'язати. Всі господарські справи потрібно закінчити напередодні свята.

На Миколая Чудотворця не можна стригтися, особливо вагітним жінкам. У цей день взагалі не можна брати в руки ножиці.